Voda v barelech
Nabízí vám zaměstnavatel zdarma dostupnou vodu v tzv. watercooleru? Pozor na to. Tato voda má trvanlivost maximálně 3 dny. Pak dochází k postupné kontaminaci. O stojan je nutné se také pravidelně starat. Při každé výměně barelu je třeba vyčistit trn automatu. Každé 3 měsíce je nutné přístroj rozebrat, mechanicky vyčistit a propláchnout dezinfekčním přípravkem. Před jeho dalším použitím se také musí přístroj ještě jednou propláchnout trojnásobným množstvím vody. Nejméně 1x ročně by se měl udělat mikrobiologický rozbor vody, který odhalí případné nežádoucí bakterie. Myslíte, že toto vše zaměstnavatel poctivě zajišťuje? Pokud ano, přeplácí stejně hodnotnou kohoutkovou vodu tisícinásobně. Nejčastěji se ve stojanech a barelech hojně množí především bakterie – Pseudomonas aeruginoza, koliformní bakterie a organotrofní bakterie. Vygooglujte si, co je to za svinstvo. Není jednodušší si natočit čerstvou a bezpečnou vodu z kohoutku?
Balená voda je podvod
Všimli jste si, jak nás balená voda láká na obrázky horských potůčků a nedotčené přírody? Hádejte, odkud pochází třetina vody prodávané v obchodech? Z kohoutku. Je to přefiltrovaná kohoutková voda! Výrobci nám vsugerovali, že jejich voda je lepší a zdravější než voda z kohoutku. Že ona jediná pochází z lůna přírody. Že má očišťující účinky. Že dodává energii. Že tělo nabíjí vitalitou… Opravdu tomu věříte?
Zdroj: http://voda.skrabalek.cz/